Menu

Laagdrempelig sporten & bewegen

Laagdrempelig sporten & bewegen

Voor Vlaardingers die na lange tijd weer willen gaan bewegen, weinig ervaring hebben met bewegen en voor mensen met fysieke en/of mentale klachten, is de stap om te gaan bewegen vaak erg groot.

  • Welke sport- en beweegmogelijkheden zijn er in Vlaardingen? 
  • Welke activiteit past bij mij?
  • Kan ik dat wel?
  • Is mijn conditie wel goed genoeg?
  • Durf ik dat wel alleen?
Dit zijn vragen waar veel mensen mee zitten. Zij moeten vaak een enorme drempel over om te beginnen aan een sport- of beweegactiviteit.  Gratis kennismakingsprogramma  
Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen inwoners van Vlaardingen vanaf januari 2022 gratis kennismaken met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten. Het kennismakingsprogramma wordt georganiseerd door Vlaardingen in Beweging (ViB) in samenwerking met verschillende Vlaardingse sport- en beweegaanbieders. Het programma duurt 6 tot 8 weken en wordt vier keer per jaar aangeboden.

Onder begeleiding
Onder begeleiding van de buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging maken de deelnemers wekelijks kennis met verschillende sport- of beweegactiviteiten. Na afloop van het programma mogen alle deelnemers nog twee gratis proeflessen volgen bij een of meerdere aanbieder(s). Indien nodig begeleidt de buurtsportcoach de deelnemers bij het maken van een keuze tussen de verschillende activiteiten of bij het vinden van een andere passende beweegactiviteit. 

De activiteiten (zie programma hieronder) vinden plaats op locatie bij de Vlaardingse sport- of beweegaanbieders. Plezier en het opbouwen van zelfvertrouwen staat voorop! Door samen te bewegen doen deelnemers nieuwe sociale contacten op en mogelijk zit daar zelfs een leuk beweegmaatje bij! 

Programma groep 7:
Het programma voor groep 7 kunt u hier eind juni 2023 vinden. 

Aanmelden

Deelname is gratis! Er is plek voor 16 deelnemers die woonachtig zijn in Vlaardingen. Meld u daarom zo snel mogelijk aan! Let op! De kennismakingslessen vinden plaats op verschillende dagen, tijden en locaties. 

- Groep 7 start eind augustus/ begin september 2023.
- Groep 8 start begin november 2023. 

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Lucia van der Laarse, buurtsportcoach Zorg via telefoonnummer: 06 - 55 30 10 64 of stuur een mail naar: lucia@stichtingvib.nl

Laagdrempelig sport- en beweegaanbod
Bent u benieuwd welke laagdrempelige sport- of beweegactiviteiten er in Vlaardingen zijn of welke sport- of beweegactiviteit bij u past? Ga dan naar: www.stichtingvib.nl/sportaanbod

Volwassenenfonds Sport & Cultuur 
Mocht u lid willen worden van een sport- of beweegaanbieder maar heeft u daar niet voldoende financiele middelen voor dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage vanuit het Volwassenenfonds sport & Cultuur. Klik hier om naar de website van het fonds te gaan voor de meer informatie. 

U kunt een aanvraag doen door de deelnemerskaart volledig ingevuld te mailen naar Lucia van der Laarse: lucia@stichtingvib.nl. De deelnemerskaart kunt u downloaden via de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Flyer
Klik hier om de flyer te downloaden in PDF.