Menu

Zorg

Bewegen op Recept
Bewegen op Recept

Mensen met gezondheidsklachten als een depressie, overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten zijn vaak enorm gebaat bij (meer) bewegen en een gezonde leefstijl. Kortom: sport en bewegen draagt in positieve zin bij aan de fysieke en mentale gezondheid. Daarbij is het belangrijk dat de verbinding wordt gemaakt tussen sport en zorg. 

Het landelijke programma: “Bewegen op recept” is een goed voorbeeld van een programma waarbij letterlijk de verbinding wordt gemaakt tussen sport en zorg. Het doel van Bewegen op Recept is om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden en de gezondheid te bevorderen door de samenwerking tussen de zorg- en de sportsector te stimuleren.

Vlaardingen in Beweging wil onderzoeken of “Bewegen op recept” in Vlaardingen kan worden geïmplementeerd. Het programma draagt bij aan een groter bereik van de doelgroep inactieven, betere samenwerking tussen zorg- en sportprofessionals en betere doorstroom in het doorverwijsproces met als uiteindelijk doel dat meer Vlaardingers gaan en blijven bewegen. Dit uiteindelijke doel is onlosmakelijk verbonden aan onze eigen naam en doelstelling, namelijk Vlaardingen in Beweging! 

Wilt u met ons meedenken of samenwerken neem dan contact Buurtsportcoach Zorg, Lucia van der Laarse, via lucia@stichtingvib.nl

Neem contact met ons op Bekijk de werkwijze
Samen brainstormen om een leuke activiteit te verzinnen? Geen probleem!

Brainstormen?

F.A.Q

Lees de veel gestelde vragen en wellicht is het antwoord op je vraag dichterbij dan gedacht!

Ik heb een vraag over het Jeugdfonds, met wie kan ik contact opnemen?

Krijgt jouw kind gymles van een ViB’er? Vraag dan na bij zijn of haar gymjuf of -meester. Krijgt jouw kind geen gymles van een ViB’er? Neem dan contact op met onze office manager Germaine via info@stichtingvib.nl.

Ik heb een vraag over het Volwassenenfonds, met wie kan ik contact opnemen?

Neem contact op met onze buurtsportcoach Welzijn Diego via diego@stichtingvib.nl of Lucia via lucia@stichtingvib.nl

Wat zijn de spelregels voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur? Kom ik in aanmerking en hoe werkt het?

Vind hier meer informatie over de spelregels van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Welke sport of beweegactiviteit past bij mij of bij mijn kind?

Beantwoord hier een paar vragen en vind de sport die bij jou of jouw kind past! 
Wist je dat er gratis clinics worden gegeven zodat kinderen gratis kennis kunnen maken met het sportaanbod in Vlaardingen? 
Sporten of bewegen met een beperking? Bekijk dan de website van Uniek Sporten

Wat kan ik buiten doen voor sport of bewegen met mijn kind(eren)?

Klik hier voor de buitenspeelinspiratie met spelvideo's en spelkaarten.
Buitenspelen met ViB? Dat kan elke dinsdag van 15.00 - 16.30 uur bij het Speeleiland.

Ik heb een vraag over de MQ Scan en/of het ViB beweegrapport. Met wie kan ik contact opnemen?

Vraag dit na aan de gymjuf of - meester van jouw kind, of met onze buurtsportcoach Onderwijs Dewi via dewi@stichtingvib.nl.

Ik ben een professional in de zorg/ welzijn/ onderwijs/ sportaanbieder. Wat zijn de mogelijkheden?

Ben je een professional in de zorg? Neem dan contact op met onze buurtsportcoach Lucia via lucia@stichtingvib.nl. Lucia helpt je graag verder! 


Ben je een professional in het welzijn? Neem dan contact op met onze buurtsportcoach Diego via diego@stichtingvib.nl. Diego helpt je graag verder! 


Ben je een professional in het onderwijs? Neem dan contact op met onze buurtsportcoach Dewi via dewi@stichtingvib.nl. Dewi helpt je graag verder! 


Ben je een professional in de sport? Neem dan contact op met onze Verenigingsadviseur Suzanne via suzanne@stichtingvib.nl. Suzanne helpt je graag verder! 


Neem contact met ons op

Staat je vraag er toch niet tussen? Stel hem dan hier.