Menu

Sport- en Spelbegeleider

Sport- en Spelbegeleider


Ben jij onze nieuwe energieke sport- en spelbegeleider? (1,5-6 uur per week) 

Wat je gaat doen:

Je verzorgt naschoolse activiteiten in of rondom scholen of in de wijken van Vlaardingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Je enthousiasmeert kinderen door middel van leuke sport- en spelactiviteiten. 

Hoe ziet jouw dag/ middag eruit?  

Het ligt aan het rooster van de school hoe laat je begint. De ene keer is dit 14:00 uur ‘s middags, de andere keer 15:00 uur ‘s middags. Je haalt materiaal op en/ of zet materiaal klaar op een schoolplein of in de wijk. Je verwelkomt de kinderen en je legt uit wat voor leuke activiteiten ze vandaag gaan doen. Deze activiteiten heb je (thuis) al voorbereid. 


Meestal doe je verschillende korte activiteiten, waarbij je de ene keer zelf mee speelt en de andere keer spelbegeleider/ scheidsrechter bent. Noa en Ali krijgen ruzie. Noa denkt dat Ali af is, maar Ali ziet dit niet zo. Op een professionele manier sus je de boel. Nu kunnen ze weer lekker verder spelen. 

Na één tot anderhalf uur is het tijd voor het laatste spel. De ouders komen de kinderen  weer ophalen, je maakt nog een praatje met ze over hoe het is gegaan. Sommige kinderen gaan zelfstandig naar huis. Eventuele bijzonderheden of incidenten geef je nog even door aan de buurtsportcoach. Hierna ruim je de attributen op en is het ook voor jou tijd om naar huis te gaan. 

Wie ben jij?

 • Je bent minimaal 16 jaar;
 • Je hebt een actieve houding (voorbeeldfunctie);
 • Je bent energiek, deskundig én verbindend;  
 • Je hebt affiniteit met sport en bewegen; 
 • Het is een pré als je vrijwilliger bent (geweest) bij een sportvereniging of een sportgerelateerde opleiding doet/ hebt gedaan; 
 • Je spreekt de Nederlandse taal, in gepaste termen;
 • Je vindt goede communicatie belangrijk; 
 • Je komt gemaakte afspraken na; 
 • Je voelt je verantwoordelijk; 
 • Je vindt het leuk om met kinderen te werken; 
 • Je bereidt zelfstandig activiteiten voor die passend zijn voor de doelgroep en biedt deze aan. 

Jouw werkzaamheden:

 • Voorbereiden en uitvoeren van sport- en spelactiviteiten;
 • Je leert kinderen samen (buiten) spelen; 
 • Je lost eventuele conflicten tussen de kinderen op; 
 • Je geeft uitleg over sport- en spelactiviteiten en begeleidt deze; 
 • Je bent verantwoordelijk voor de materialen en bergt deze na afloop op; 

Wie zijn wij? 

Team ViB is een energiek team dat zich als missie heeft voorgenomen om heel Vlaardingen in Beweging te brengen en te houden. Wij zijn dé sport- & beweegmakelaar van Vlaardingen en proberen vanuit die rol projecten op te zetten, vraag en aanbod naar bewegen bij elkaar te brengen en daadwerkelijk mensen te laten bewegen. 

Sport en bewegen verbindt, verbroedert, houdt lichaam en geest gezond en zorgt voor sociale contacten. Vlaardingen in Beweging (ViB) gelooft in de Kracht van Sport! Iedere inwoner van Vlaardingen moet kunnen deelnemen aan sport of bewegen. In georganiseerd of ongeorganiseerd verband. 


Aanstelling

Voor 1,5 tot 6 uur per week, afhankelijk van hoeveel uur jij beschikbaar bent, krijg je een vergoeding op declaratiebasis. De vergoeding hangt af van je leeftijd, dit zal rond de 10 euro per uur zijn. 

Solliciteren 


Vind jij jezelf helemaal terug in bovengenoemd profiel? Stuur jouw motivatiebrief en CV in één document vóór 20 augustus naar Vlaardingen in Beweging t.a.v. Lucia van der Laarse via lucia@stichtingvib.nl.

Voor meer informatie over het werk van ViB en de ViB-collega’s kun je een kijkje nemen op www.stichtingvib.nl. Check onze socials via @stichtingViB of neem contact op via 010-3132778.

Bekijk ander nieuws

Coronavirus & sport

Coronavirus & sport

De coronamaatregelen voor sport veranderen regelmatig. Op de website van de rijksoverheid staan de meest actuele maatregelen.Op de website van NOC*NSF staat veel informatie over de maatregelen voor sp...

02-12-2021 Lees verder
Burgemeester en wethouder Sport maken kennis met Vlaardingse Sport

Burgemeester en wethouder Sport maken kennis met Vlaardingse Sport

Op initiatief van Vlaardingen in Beweging (ViB) maakten Burgemeester Wijbenga en Wethouder Somers-Gardenier zaterdag 6 november kennis met Vlaardingse sportverenigingen.  Tournee “Een nie...

09-11-2021 Lees verder
Maand van de Motoriek

Maand van de Motoriek

De maand november staat bij ViB in het teken van de Maand van de Motoriek. Maar wat is motorische vaardigheid nou eigenlijk? Motorische vaardigheid is het vermogen van een persoon om verschillende mot...

04-11-2021 Lees verder
Kinderpartijtje op het Winterterras

Kinderpartijtje op het Winterterras

Wil jij je kinderpartijtje vieren op het Winterterras? Een kinderpartijtje kan worden gereserveerd op woensdag, vrijdag t/m zondag. Mochten deze dagen niet schikken, is overleg voor andere dagen ...

04-11-2021 Lees verder
Jeugdsport

Jeugdsport

Op dit moment worden er verschillende clinics en toernooien georganiseerd waarbij je kind op een speelse manier kan kennismaken met een betreffende sport. De planning wordt per periode bekend gemaakt....

26-10-2021 Lees verder