Menu

Vlaardings Sportfeest

Vlaardings Sportfeest

Ben in Beweging, dé beweegmascotte van Vlaardingen, is jarig en hij nodigt alle Vlaardingse kinderen tussen de drie en acht jaar samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma's uit om zijn verjaardagsfeestje sportief te vieren. Speciaal voor het sportfeestje, waar kinderen allerlei sporten van Vlaardingse sportverenigingen kunnen uitproberen, wordt de Polderpoort Vlaardingen op vrijdag 19 augustus omgetoverd tot een waar sportparadijs!         

Wanneer Vrijdag 19 augustus 2022
Waar Polderpoort | Watersportweg 11, Vlaardingen
Hoe laat Ronde 1: 10.00 - 12.00 uur
Ronde 2: 13.00 - 15.00 uur
Kosten €2,- per kind (begeleiders gratis) - ter plekke contant betalen

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.


Aftermovie

Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar om een indruk te krijgen van het Vlaardings Sportfeest:Twee rondes

Bens feestje wordt op vrijdag 19 augustus gevierd in twee rondes. De eerste ronde start op 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De tweede ronde zal van 13.00 uur tot 15.00 uur duren. Ouders zijn samen met hun kinderen welkom in ronde één of ronde twee. Op het Vlaardings Sportfeest wordt er niet alleen informatie over sporten in Vlaardingen gegeven, maar kunnen de kinderen ook spelenderwijs de sporten uitproberen. Zo kunnen zij ontdekken welke sport ze leuk vinden en wat bij hen past. Als ouder begeleid je je kind bij deze ontdekkingstocht.

Onbekend

Vlaardingse ouders van jonge kinderen hebben aangegeven dat zij niet altijd goed weten welke sport- en beweegactiviteiten hun jonge kinderen kunnen beoefenen en waar zij terecht kunnen. Dit terwijl er veel Vlaardingse sport- & beweegaanbieders zijn met speciaal aanbod voor kinderen in de jongste leeftijd. Om op deze vraag in te spelen, organiseert Vlaardingen in Beweging op vrijdag 19 augustus de tweede editie van het Vlaardings Sportfeest. 

Belang

Het belang van het stimuleren van sport en bewegen bij kinderen op jonge leeftijd is bekend: het is goed voor de gezondheid. Wanneer sporten op jonge leeftijd al in het dagelijks leven van het kind wordt ingebed, is de kans groter dat zij deze actieve leefstijl ook op latere leeftijd behouden. Niet voor niets wordt gezegd: ‘jong geleerd is oud gedaan!’ 

Maar niet alleen voor de gezondheid is sport en bewegen voor het jonge kind belangrijk. Ook zal er een goede basis worden gelegd in de motoriek van het kind, zullen ze zich mentaal en sociaal ontwikkelen en draagt sport en bewegen bij aan leerprocessen op school. Genoeg redenen dus om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met sport! In sommige gevallen kan dit zelfs al vanaf drie jaar! 

Ben in Beweging

Mascotte Ben in Beweging staat voor dé Vlaardingse sportieveling die alle sporten leuk vindt. Van hockey tot turnen en van voetbal tot survivallen: alles wil hij een keer proberen! De kinderen kunnen zich identificeren met de vrolijke, sportieve Vlaardinger. Daardoor zullen zij net als Ben sneller in beweging komen!

Over de volgende sporten is vrijdag 19 augustus meer info ter verkrijgen en uiteraard kunnen de meeste sporten ook uitgeprobeerd worden door de kinderen!
- voetbal (sv CWO)
- kickboksen (Fighting4All)
- handbal (sc Twist)
- turnen (VG Dynamiek)
- judo (Kai Judo)
- basketbal (Vlaardingen Captains)
- honkbal/softbal (sc Vlaardingen Holy)
- dans (Goya Dance)
- tennis (VLTC)
- padel (Padelclub Rotterdam)
- hockey (vmhc Pollux)
- skeeleren/schaatsen (DVIJC)
- survival (Adventure Vlaardingen, aparte kennismakingsmogelijkheid na 15 uur, alleen voor deelnemers Vlaardings Sportfeest)

Ben je als ouder op zoek naar een sport voor jouw kinderen? Dan is het Vlaardings Sportfeest dé plek waar je op vrijdag 19 augustus moet zijn! Kom jij ook op ons feestje?
Vlaardingen in Beweging faciliteert de locatie, zorgt voor de promotie van het evenement, de inschrijvingen van de deelnemers (vooraf) en stelt het programma samen. Voor dit laatste hebben wij uw hulp hard nodig!

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.