Jeugdsporttoernooien basisonderwijs

De jeugdsporttoernooien zijn bedoeld voor alle basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8 en worden voor verschillende sporten georganiseerd. Het stimuleert kinderen om in school(team)verband deel te nemen aan divers sportaanbod georganiseerd door sportverenigingen uit Vlaardingen e.o. Bij een sportaanbieder sport je samen, deel je samen winst & verlies en maak je vrienden voor het leven. Sportaanbieders spelen dus een belangrijke maatschappelijke rol.

Belangrijk speerpunt van de jeugdsporttoernooien is dat de kinderen (en begeleiding) moeten laten zien dat ze sportief & respectvol om kunnen gaan met de vrijwilligers (o.a. de scheidsrechter), maar ook de tegenstanders en met teamgenoten.

KALENDER JEUGDSPORTTOERNOOIEN SEIZOEN 2021-2022

Speeldatum Sportaanbieder Toernooi Doelgroep Meer info en inschrijven
29-09-2021 SC Twist Handbal (veld) Groep 5 Verplaatst
13-10-2021 Hermes-DVS Touch rugby Groep 7 en 8 Geannuleerd
24-11-2021 SC Twist Handbal (zaal) Groep 6 Niet meer mogelijk
26-01-2022 Move4U Volleybal Groep 5 en 6 Verplaatst
16-02-2022 ZVVS Waterpolo Groep 5 t/m 8 Verplaatst
16-03-2022
23-03-2022
CWO, DVO'32, VFC, Victoria'04 en/of Zwaluwen Voetbal voorrondes Groep 5 t/m 8 Niet meer mogelijk
30-03-2022 CWO, DVO'32, VFC, Victoria'04 en/of Zwaluwen Voetbal finales Groep 5 t/m 8 Niet meer mogelijk
06-04-2022 Move4U Volleybal Groep 5 en 6 Niet meer mogelijk
13-04-2022 SC Twist Handbal (veld) Groep 5 Niet meer mogelijk
20-04-2022 VMHC Pollux Hockey Groep 5 en 6 Niet meer mogelijk
01-06-2022 Hermes-DVS Paren cricket Groep 7 en 8 Niet meer mogelijk
08-06-2022 ZVVS Waterpolo Groep 5 t/m 8 Niet meer mogelijk
15-06-2022 Move4U Beachvolleybal Groep 7 en 8 Niet meer mogelijk

Clinics ter voorbereiding op een toernooi
Naast de toernooien kunnen er ook sportclinics door de sportaanbieders worden aangeboden. Dit kan op de toernooidag zelf met de aanwezige schoolteams of in aanloop naar het toernooi. Tijdens het volgen van de clinics maken de kinderen kennis met de sport en de bijbehorende spelregels ter voorbereiding op het toernooi.

Geïnteresseerd in een van de beschikbare clinics? Op de toernooipagina's kunt u terugvinden of de desbetreffende sportaanbieder clinics organiseert.

Sportiviteit & Respect
Tijdens de toernooien wordt aandacht besteed aan sportiviteit en respect. De kinderen leren om te gaan met normen en waarden in de sport. Ze leren de spelregels na te leven en om te kunnen gaan met verlies, met beslissingen van de scheidsrechter, enzovoort. Dit schooljaar is er geen puntentelling verbonden aan het sportiviteit en respect klassement. Wij gaan er van uit dat iedereen zich netjes gedraagt en eenieder met respect behandeld.

De Kracht van Sport
Vlaardingen in Beweging gelooft in de Kracht van Sport. De Jeugdsporttoernooien zijn een samenwerking tussen basisonderwijs en sportaanbieders waarbij sportstimulering, sportiviteit en respect de belangrijke speerpunten zijn. Daarnaast zorgt het voor een teamgevoel en leren de kinderen omgaan met winst en verlies. Maar boven alles is het gewoon heel erg leuk om in een schoolteam deel te nemen aan toernooien.

Meer informatie voor sportaanbieders
Bent u als sportaanbieder geïnteresseerd in het aanbieden van een jeugdsporttoernooi? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.