Menu

Ben jij onze nieuwe energieke sport- en spelbegeleid(st)er op het ijs? (oproepkracht)

Ben jij onze nieuwe energieke sport- en spelbegeleid(st)er op het ijs? (oproepkracht)


Wat je gaat doen:


In de periode van 6 december 2021 tot en met 9 januari 2022 verzorg je op Het Winterterras in Vlaardingen kinderpartijtjes en bedrijfsuitjes op het ijs. Je enthousiasmeert kinderen en volwassenen door middel van leuke sport- en spelactiviteiten. Zo begeleid je kinderpartijtjes en geef je uitleg en begeleid je het curlen tijdens onder andere bedrijfsuitjes. 

Hoe ziet jouw dag/ middag eruit?  


Dit is afhankelijk van de reserveringen en jouw planning. De ene week heb je 4 kinderpartijtjes en 3 bedrijfsuitjes, de andere week kan dit weer anders zijn. ‘s Middags om 14:00 uur en om 15:30 uur heb je een kinderpartijtje. Je ontvangt alle kinderen en je zorgt ervoor dat alle kinderen schaatsen krijgen in de juiste maat. Hierna breng je ze naar de horeca, waar ze cadeautjes kunnen uitpakken en wat kunnen drinken met elkaar. Ook wordt er natuurlijk gezongen voor de jarige (in het geval van een verjaardag). De kinderen trekken de schaatsen aan, eventueel help je hierbij. 


Na een kwartiertje haal je alle kinderen op bij de horeca en ga je met ze naar de schaatsbaan. Je kijkt naar het niveau van de kinderen en op basis hiervan bepaal je de activiteiten. Voor tips en tricks kun je terecht bij #TeamViB. Na een uurtje schaatsen, zijn de kinderen klaar. Hier stopt jouw begeleiding. De kinderen trekken zelf hun schaatsen uit en kunnen eventueel opgehaald worden door hun ouders. Bepalen de kinderen daarna te schaatsen, is dit toegestaan. Hierbij is geen begeleiding meer nodig. Na tien minuutjes pauze, komt de volgende groep al aan en begint het circus opnieuw.


Tussendoor ga je even naar huis om wat te eten, want ‘s avonds komt er een bedrijf voor een curling arrangement. Je ontvangt deze groep om 20:00 bij de horeca. Schaatsen zijn bij curling niet nodig. Nadat de groep een drankje en een hapje heeft genuttigd bij de horeca, begeleid je de groep het ijs op. Je geeft uitleg over curlen en houdt toezicht tijdens de activiteit op de baan. Eventueel is er nog een filmpje beschikbaar met daarin instructies over het spel. Dit filmpje kan worden getoond aan de groep voor extra uitleg. 


Al het materiaal is aanwezig op de locatie. Je mag wel je eigen schaatsen meenemen. Mocht je deze niet hebben, dan kan je schaatsen lenen van Het Winterterras. 

Wie ben jij?

 • Je bent minimaal 18 jaar;
 • Je hebt een actieve houding (voorbeeldfunctie);
 • Je bent energiek, deskundig én verbindend;  
 • Je hebt affiniteit met sport en bewegen; 
 • Het is een pré als je vrijwilliger bent (geweest) bij een sportvereniging;
 • Het is een pré als je een sportgerelateerde opleiding doet/ hebt gedaan; 
 • Je vindt goede communicatie belangrijk; 
 • Je komt gemaakte afspraken na; 
 • Je voelt je verantwoordelijk; 
 • Je vindt het leuk om met kinderen te werken; 
 • Je speelt in op het niveau van de doelgroep. 

Jouw werkzaamheden:

 • Voorbereiden en uitvoeren van sport- en spelactiviteiten;
 • Je begeleidt kinderen bij het samen spelen en schaatsen; 
 • Je lost eventuele conflicten tussen de kinderen op; 
 • Je geeft uitleg over sport- en spelactiviteiten en begeleidt deze; 
 • Je bent verantwoordelijk voor de materialen en bergt deze na afloop op.

Wie zijn wij? 

Team ViB is een energiek team dat zich als missie heeft voorgenomen om heel Vlaardingen in Beweging te brengen en te houden. Wij zijn dé sport- & beweegmakelaar van Vlaardingen en proberen vanuit die rol projecten op te zetten, vraag en aanbod naar bewegen bij elkaar te brengen en daadwerkelijk mensen te laten bewegen. 

Sport en bewegen verbindt, verbroedert, houdt lichaam en geest gezond en zorgt voor sociale contacten. Vlaardingen in Beweging (ViB) gelooft in de Kracht van Sport! Iedere inwoner van Vlaardingen moet kunnen deelnemen aan sport of bewegen. In georganiseerd of ongeorganiseerd verband. 


Aanstelling

Op oproepbasis, afhankelijk van hoeveel uur jij beschikbaar bent, krijg je een vergoeding op declaratiebasis. De vergoeding is €12,50 per activiteit. 

Solliciteren 


Vind jij jezelf helemaal terug in bovengenoemd profiel? Stuur jouw motivatiebrief en CV in één document vóór 15 november 2021 naar Vlaardingen in Beweging t.a.v. Babette van den Berg via babette@stichtingvib.nl 

Voor meer informatie over het werk van ViB en de ViB-collega’s kun je een kijkje nemen op www.stichtingvib.nl. Check onze socials via @stichtingViB of neem contact op via 010-3132778.

Bekijk ander nieuws

Coronavirus & sport

Coronavirus & sport

De coronamaatregelen voor sport veranderen regelmatig. Op de website van de rijksoverheid staan de meest actuele maatregelen.Op de website van NOC*NSF staat veel informatie over de maatregelen voor sp...

02-12-2021 Lees verder
Burgemeester en wethouder Sport maken kennis met Vlaardingse Sport

Burgemeester en wethouder Sport maken kennis met Vlaardingse Sport

Op initiatief van Vlaardingen in Beweging (ViB) maakten Burgemeester Wijbenga en Wethouder Somers-Gardenier zaterdag 6 november kennis met Vlaardingse sportverenigingen.  Tournee “Een nie...

09-11-2021 Lees verder
Maand van de Motoriek

Maand van de Motoriek

De maand november staat bij ViB in het teken van de Maand van de Motoriek. Maar wat is motorische vaardigheid nou eigenlijk? Motorische vaardigheid is het vermogen van een persoon om verschillende mot...

04-11-2021 Lees verder
Kinderpartijtje op het Winterterras

Kinderpartijtje op het Winterterras

Wil jij je kinderpartijtje vieren op het Winterterras? Een kinderpartijtje kan worden gereserveerd op woensdag, vrijdag t/m zondag. Mochten deze dagen niet schikken, is overleg voor andere dagen ...

04-11-2021 Lees verder
Jeugdsport

Jeugdsport

Op dit moment worden er verschillende clinics en toernooien georganiseerd waarbij je kind op een speelse manier kan kennismaken met een betreffende sport. De planning wordt per periode bekend gemaakt....

26-10-2021 Lees verder