Menu

Workshops

Workshops

De docenten bij ViB zijn #deskundig op verschillende vlakken binnen sport, onderwijs en bewegen. Zij verzorgen op regelmatige basis workshops op scholen, bedrijven en verenigingen. 

De volgende workshops zijn te verkrijgen, maar omdat we graag deze op maat aanbieden voor uw school, bedrijf of vereniging komen we graag in contact. Zo maken we samen de workshop op maat naar uw wens en behoefte. 


Bewegend leren 
In deze workshop wordt u meegenomen in de kracht van sport om andere doelen te bereiken. Zo gaan we aan de slag met automatiseren en bewegen tegelijk. Door de beweging aan “droge”stof te koppelen blijft deze beter hangen.   

Bewegen tussendoor (energizers)
Nederlanders zijn kampioen stilzitten. Binnen het onderwijs, maar ook op het werk. Om dit te doorbreken en het bloed weer te laten stromen hebben we een scala van leuke energizers. De kinderen/werknemers zullen het vooral ervaren als een leuke onderbreking, waarna ze weer geconcentreerder aan het werk gaan. 

Begeleid buitenspelen
Tijdens het buitenspelen wordt er veel gespeeld, maar vooral ook veel ruzie gemaakt. Na de pauze is de leerkracht in de klas vooral bezig om alle brandjes weer te blussen, i.p.v. aan de slag te gaan met leervakken. Herkenbaar? Wij hebben een oplossing! Neem contact met ons op en dan zorgen we er samen voor dat de kinderen (zonder ruzie) meer van hun pauze genieten.

Buitenspeel inspiratie 
Buiten spelen is een van de belangrijkste vormen van bewegen en van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Uit onderzoek onder (groot)ouders en kinderen blijkt dat er veel minder buiten wordt gespeeld dan vroeger. Om kinderen (en hun ouders!) wat inspiratie te geven over wat zij buiten kunnen spelen, heeft ViB spelkaarten en spelvideo's gemaakt waarin verschillende spellen worden uitgelegd. Zie pagina “buitenspeelinspiratie”. TIjdens de workshop wordt er samen met de medewerkers/docenten een plan gecreërd om hiermee aan de slag te gaan. 

Vrijwilligers in de school 
Een school draait op docenten en o.o.p., maar het zijn de vrijwilligers die vaak het verschil maken. Wilt u weten hoe u deze vrijwilligers aan u bindt en binnen houdt? Wij komen het graag vertellen en maken samen een plan. 

Optimaal (en) pedagogisch trainen
Er zijn twee pijlers waardoor je effectiever traint: Zo optimaal mogelijk trainen en op een pedagogische manier. Dit laatste is niet alleen voor kinderen het geval. Ieder persoon heeft namelijk een aparte benadering nodig om te worden getriggerd tot effectief trainen. Wij nemen u graag mee in dit proces. 

Creatief denken
Door middel van creatief denken worden vraagstukken opgelost waar je als organisatie vaak tegenaan loopt. En het mooie is, wij bedenken de oplossing niet, maar dat doen jullie zelf! Onze collega’s zijn opgeleid tot "trainer creatief denken". Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Athletic Skills Model
Het ASM geeft een andere betekenis aan beweegarmoede: We bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit model past de diversiteit van verschillende sporten en vaardigheden toe om atleten te ontwikkelen in plaats eenzijdige sportspecialisten. ViB heeft opgeleide instructeurs en kan school of verenigingen informeren over deze methode. Graag maken we samen een plan om dit te integreren binnen school of vereniging. Neemt u contact met ons op?