Menu

Ukkies in Beweging

Ukkies in Beweging

Met Ukkies in Beweging willen wij u en uw (klein)kind de gelegenheid bieden om kennis te maken met het sportaanbod voor de allerjongsten in Vlaardingen.

U beseft als ouder, opa/ oma, directeur, leerkracht of andere betrokkene als geen ander dat in de peuter- en kleutertijd de grootste ontwikkeling in motoriek plaatsvindt. Daarom is het erg belangrijk dat peuters en kleuters gestimuleerd worden om te bewegen. Ukkies in Beweging speelt hierop in!

Welke activiteiten zijn er?
Op dit moment worden er verschillende clinics georganiseerd waarbij uw kind op een speelse manier kan kennismaken met een betreffende sport. Inmiddels is ook de kalender voor Jeugdsportjaar 2020-2021 bekend. Zet de data van de clinics alvast in uw agenda, zodat u niets hoeft te missen! De activiteiten van Ukkies in Beweging zijn met de oranje kleur weergegeven.

DOWNLOAD HIER DE JEUGDSPORTKALENDER 2020-2021

Datum Activiteit Meer info/ inschrijven
22-04-2021 Clinic skeeleren groep 4 t/m 8 Klik hier
01-05-2021 Clinic voetbal groep 1 t/m 8 Klik hier
17-05-2021 Clinic rugby groep 3 en 4 Klik hier
23-06-2021 Clinic beachvolleybal groep 1 t/m 4 Klik hier

De Kracht van Sport
Peuter- en kleutergym zijn ontzettend belangrijk, omdat het de kinderen stimuleert om te bewegen en zich verder te ontwikkelen in de motoriek. Hoe meer peuters en kleuters op een goede manier bewegen, hoe beter vaardigheden als bijvoorbeeld rennen, springen en hinkelen zich ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn de basis voor moeilijkere bewegingen en hebben invloed op hoeveel deze kinderen op latere leeftijd zullen bewegen. Immers, hoe beter je bent in bewegen, hoe leuker het is en hoe langer je het volhoudt. Het is dus erg belangrijk dat het jonge kind kan bewegen en er plezier aan beleeft!

Meer informatie
Bent u als directeur of leerkracht van een school geïnteresseerd in peuter- en/of kleuteraanbod onder schooltijd? Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina.

Aanmelden voor een van deze activiteiten